COOL-LEPAK ZA KERAMIČKE PLOČICE (16)25/1 - Nijansa d.o.o.
0
0,00 rsd

COOL-LEPAK ZA PLOCICE 016 25 kg

Šifra: LC16
Maloprodajna cena: 930,00 din. WebCena: 930,00 din.
Količina
Ovaj proizvod možete preuzeti samo u našim MP objektima.

Lepak za pločice 016

 

Karakteristike proizvoda:

COOL 016 lepak za keramičke pločice pakuje se u ambalažnom pakovanju od 25 kg. To je elastični lepak koji u svom sastavu ima hidraulična veziva, sintetičke polimere, specijalne aditive i posebno odabrana punila i filere. Koristi se u enterijeru i eksterijeru, za lepljenje keramike na čvrste podloge koje imaju dobru prionljivost - zidove, podove i fasade ( podloge koje su izradjene od maltera na bazi cementa, kreča i betona).

Način upotrebe:

Podloga na koju se lepe keramičke pločice mora da bude čvrsta, suva, očišćena, bez masnoća, soli i nesmrznuta. Mora da se izvrši poravnanje neravnih podloga. Za upijajuće podloge, pre nanošenja lepka površine obavezno grundirati COOL impregnacijom (po preporuci proizvodjača).

Priprema mase:

Sadržaj vreće od 25 kg dobro pomešati sa 7 litara vode, elektromesačem ili ručno, dok masa ne postane homogena, bez grudvica. Prah dodavati postepeno uz konstantno mešanje. Smešu ostaviti 10 minuta da stoji, zatim opet intenzivno promešati i po potrebi dodati vode do odgovarajuće konzistencije lepka. Kada je masa pripremljena, treba se utrošiti u roku od 2 - 3 sata.

Nanošenje mase:

Lepak za keramičke pločice COOL 016 se nanosi nazubljenom gletaricom. Najpre se ravnom stranom gletarice nanese lepak, a zatim se nanešena masa razvuče nazubljenom stranom gletarice sa dubinom zuba od 4 do 6 mm pri lepljenju pločica normalnih veličina od 10 do 20 cm. Za lepljenje većih pločica koristi se alat sa većom dubinom zuba. Pokrivena površina pločice lepkom mora da bude najmanje 65%. Alat nakon upotrebeodmah oprati vodom. Fuge izmedju zidnih pločica nakon 24 h ispuniti COOL masom za fugovanje, a podnih nakon 48 h.
Otvoreno vreme nanešenog lepka, pri normalnim uslovima 23°C i rеlativne vlažnosti vazduha 60%, je 30 minuta. Pre lepljenja upijajuće keramičke pločice i standardne pločice treba da se potope u vodu. Optimalna radna temperatura prilikom ugradnje pločica treba biti između +5 i +30°C. Povišena vlaga i niske temperature produžavaju vreme sušenja lepka.
Dilatacijske spojeve popuniti trajno elastičnim kitom. Vreme sušenja, od lakog do punog opterećenja, je od 24sati do 8 dana.

Potrošnja:
2,5 - 4,0 kg/m² u zavisnosti od kvaliteta podloge, pločica, tehnike i debljine nanosa.

Rok korišćenja:

Najmanje 12 meseci od datuma proizvodnje u zatvorenoj ambalaži, u suvim i provetrenim prostorijama na temperaturi između +5 i +30°C. Sadržaj rastvorljivog Cr (VI) u proizvodu je manji od 0,0002% u okviru roka i uslova lagerovanja koje propisuje proizvodjač.


Vezani artikli


Srodni proizvodi

1.040,00 din.

HEN-CERESIT CM 11 25/1

U korpu
×